jump to navigation

648億新臺幣 June 26, 2015

Posted by hslu in Politics, Taiwan, Taxes.
Tags: , ,
trackback

這是台灣苗栗縣一個當了八年縣長下台後欠下來的債務。

他是誰呢?

國民黨的劉政鴻。

苗栗縣的入口有多少人呢?大概有56.6萬人。

648億新臺幣除以56.6萬人=每人負擔 $114,500新臺幣。

我以為只有美國的加州欠錢欠的凶,誰知道台灣也有無能的政府亂搞一通。

不知道這些錢誰來還?
不知道劉政鴻有沒有貪污?
不知道苗栗縣的人民有沒有什麼辦法懲罰這種無能的官吏?

台灣的民主跟美國的民主一樣:選出來的官吏只知道花人民的稅錢,而為的是自己的政治前途和下一次的選票。這些官員拿人民的血汗錢,給人民做這個,做那個,給人民這個好處,給那個好處。等他下了台,欠了一屁股的債,拍拍屁股下台一鞠躬。剩下來的爛攤子是別人的事。

這種民主實在不是人民的福氣。

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: